Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Το ημερολόγιο του Ομίλου μας για το 2017

Το 1ο ημερολόγιο του Ομίλου μας είναι γεγονός! Διανύστε συντροφιά μαζί μας όλο το 2017 μέσα από τις σελίδες του!

Θέμα : "Ορχομενός &  Παράδοση". Φωτογραφίες από τα σημαντικότερα μνημεία & μέρη του Ορχομενού!


Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα (το mail μας αναγράφεται αριστερά στο ιστολόγιό μας)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

«Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού στη Θεσσαλονίκη»



Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού»  χόρεψε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος στη βραδιά Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο  «Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου».

    
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου» κ. Γιώργος Βούλγαρης όπου παρουσίασε τους Συλλόγους της βραδιάς. Αξιοσημείωτο και ιδιαίτερα τιμητικό για μας τους Ορχομένιους ήταν η εκτενής αναφορά του στην πόλη μας, τον Ορχομενό. Κατόπιν, Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Μ.Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Αλμωπία . Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού», ο μόνος Σύλλογος εκτός της περιοχής,   παρουσίασε χορούς της Ρούμελης σε διδασκαλία του κ. Κώστα Πατσαλή.

   Μεγάλη συγκίνηση για μας τους Ορχομένιους  πρόσφερε η παρουσία -ανάμεσα στους θεατές – εκλεκτών συμπολιτών μας όπως του πρώην Δημάρχου Ορχομενού κ. Κώστα Γκιζίμη, του Ιατρού Καρδιολόγου κ. Βαγγέλη Ρέππα και του πρώην μαέστρου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχομενού κ. Γιώργου Ζαννιά.


   Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην άψογη υποδοχή , ξενάγηση και  φιλοξενία που μας πρόσφερε όλες τις μέρες που μείναμε στην συμπρωτεύουσα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου κ. Γιώργος Βούλγαρης, ένας άνθρωπος μη Ορχομένιος αλλά που αγαπά πολύ την πόλη μας  αφού είναι απόγονος της οικογένειας που ίδρυσε στον Ορχομενό το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Αργυρίου – Βούλγαρη» (1949-1967). Τον ευχαριστούμε θερμά κι επιφυλασσόμαστε !