Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή στο 1ο Καλλικρατικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Δήμου Ορχομενού













Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 1η μέρα του 1ου Καλλικρατικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Δήμου Ορχομενού στην κεντρική πλατεία (πλατεία Ηρώων) Ορχομενού. Την βραδιά αυτή συμμετείχαν χορευτικά του Δήμου μας , από τον Άγιο Δημήτριο και το Ακραίφνιο. Ο "Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού" συμμετείχε χορεύοντας χορούς από την Κέρκυρα, σε διδασκαλία του κ. Κων/νου Πατσαλή.

   Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» θέλει να ευχαριστήσει τους διοργανωτές για την πρόσκληση σε αυτή γιορτή του πολιτισμού , το Δήμο Ορχομενού και ιδιαίτερα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νεκτάριο Τσάπρα . Ο Όμιλός μας εύχεται ολόψυχα να γίνει το Φεστιβάλ αυτό θεσμός για το Δήμο μας και πολύ γρήγορα να ξεπεράσει και τα σύνορα της περιοχής μας!

Και του χρόνου!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εγγραφές νέας χρονιάς 2012-13



ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΝΕΑΣ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-13


Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» ιδρύθηκε το 2009 από ανθρώπους που σέβονται , αγαπούν κι εκτιμούν  τη λαϊκή παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό γενικότερα κι ασχολούνται –αποδεδειγμένα- χρόνια τώρα με τον πολιτισμό της περιοχής. Σκοπός της ίδρυσης του Ομίλου είναι μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές του να διατηρήσει , να μεταδώσει και να προβάλει τα ήθη , τα έθιμα και τους χορούς της περιοχής αλλά και του ελληνικού χώρου ώστε να διατηρηθούν και να μεταδοθούν στις νεότερες γενιές.

     Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του , ο Όμιλος θα λειτουργήσει τμήματα  εκμάθησης  παραδοσιακών χορών για παιδιά , εφήβους κι ενηλίκους , αρχαρίων και προχωρημένων.

χοροδιδάσκαλος : Κων/νος Πατσαλής




Εγγραφές :
10 Σεπτέμβρη—1 Οκτώβρη 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πλατεία Αγίου Σώστη 6-9-2012


Το παιδικό τμήμα του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ χόρεψε χορούς της Ηπείρου και της Ρούμελης στην πλατεία του Αγίου Σώστη Ορχομενού στις 6-9-2012 . Η εκδήλωση είχε  τίτλο "Μια γιορτή για την πόλη μας"  και ο Όμιλός μας ήταν καλεσμένος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Αργύρη Ραζακιά τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!