Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κοπή βασιλόπιτας Ομίλου






Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του “RODON PALACE” . Όλοι οι χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου - από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους -παραβρέθηκαν σ’ αυτή την γιορτινή συνάντηση. Πάρα πολλοί ήταν και φίλοι του Ομίλου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή ενός δεκάλεπτου βίντεο με στιγμές του Λαογραφικού Ομίλου από την χρονιά που πέρασε, διανθισμένο με ευχές από τα μικρότερα παιδιά των χορευτικών τμημάτων. Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Πατσαλής όπου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους «καλή χρονιά» και παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. τους Γεώργιο Ραμαντάνη (αντιπρόεδρο), Μαρία Θεμέλη (Γραμματέα), Χρήστο Κεραμμυδά (ταμία) και Μαρία Αλεξάνδρου (έφορο). Στη συνέχεια τα δυο παιδικά τμήματα του Ομίλου χόρεψαν χορούς της πατρίδας μας. Σειρά είχε το κόψιμο της βασιλόπιτας. Από τον πρόεδρο του Ομίλου καλέστηκε για να ευλογήσει την πίτα , ο πατέρας Αθανάσιος , εφημέριος του Ι.Ν. του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού, που ήταν παρών στην αίθουσα. Λίγο πριν το πέρας αυτής της μικρής τελετής χαιρετισμούς και ευχές στον Λαογραφικό Όμιλο αλλά και στους παρευρισκομένους έδωσαν ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης. Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό που κράτησε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες. Παρόντες –εκτός από τους προαναφερθέντες- ήταν ο αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού και δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Μονοχάρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Βαγενάς , ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπαργύρης , το Δ.Σ. του «Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού» κ.ά


Το ΔΣ του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους θερμά για την παρουσία και την στήριξή τους. Επίσης, εύχεται σε όλους μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά!